FINALIZAREA PROIECTULUI CU TITLUL ”DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate”

Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Agrafics Communication SRL, Județul Dâmbovița, Municipiul Târgoviște, Municipiul Ploiești și Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană anunță finalizarea proiectului cu titlul DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate, cod MySMIS 104118, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Momentul a fost marcat prin Conferința de închidere a proiectului din data de 20.08.2021, la care au participat reprezentanții Solicitantului și Partenerilor, echipa de implementare, cărora li s-au alaturat reprezentanții IMM-urilor sprijinite prin proiect, colaboratori și personal suport.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit dezvoltarea antreprenoriatului și creșterea ocupării pe cont propriu în mediul urban la nivelul regiunii Sud Muntenia, prin înfiintarea a 73 de întreprinderi cu profil non-agricol, în vederea creării de noi locuri de muncă durabile și de calitate și promovării mobilității lucrătorilor.

Proiectul a fost implementat în regiunea Sud Muntenia, în orașe din următoarele județe: Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Giurgiu, Călărași. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 42 de luni, în intervalul 15 Ianuarie 2018 – 22 August 2021, iar principalele rezultate obținute au fost:

  • 7 campanii județene de informare;
  • 575 de persoane selectate în grupul țintă, participante la cursul de Competențe Antreprenoriale;
  • 544 de certificate ANC acordate pentru cursul de Competențe Antreprenoriale;
  • 72 de planuri de afaceri selectate;
  • 78 de stagii de practică organizate;
  • 59 firme înființate;
  • 56 de afaceri dezvoltate;
  • 124 de locuri de muncă create.

Valoarea totală a proiectului a fost de 17.817.204,60 lei, din care 15.106.016,32 lei contribuția Uniunii Europene și 2.637.319,88 lei contribuție din bugetul național.

Dezvoltarea resurselor umane reprezintă unul dintre elementele fundamentale ale unei creșteri economice sustenabile, iar proiectul ”DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate”, a răspuns acestei necesități prin furnizarea de acțiuni complexe, generând un efect pozitiv asupra economiei locale și regionale.

Suntem recunoscători tututor celor care au constituit parte a acestui proiect, contribuind la buna sa desfășurare și atingerea rezultatelor propuse.

Date de contact:

Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă

daretostart@partnet.ro

031.425.64.26