Formula 1 circuitul Marelui Premiu al Belgiei

Circuit de Spa-Francorchamps este un circuit de curse cu motor situat în Stavelot, Belgia. Este locul curent al Marelui Premiu al Belgiei de Formula 1, găzduind primul său Grand Prix în 1925 și a ținut un Grand Prix în fiecare an din 1985 (cu excepția 2003 și 2006).

Spa găzduiește, de asemenea, alte câteva evenimente internaționale, inclusiv 24 Ore de Spa, Campionatul Mondial de Rezistență 6 Ore de Spa-Francorchamps și TCR Spa 500. Este, de asemenea, acasă la Uniroyal Fun Cup 25 Ore de Spa, una dintre cele mai lungi curse din lume. Circuitul a suferit mai multe reproiectări de-a lungul istoriei sale, cel mai extins în 1979, când pista a fost modificată și scurtată de la un circuit de 14,10 km (8,76 mi) folosind drumurile publice la un circuit permanent de 6,95 km (4,32 mi) din cauza problemelor de siguranță cu vechiul circuit. În ciuda numelui său, circuitul nu se află în Spa, ci se află în vecinătatea orașului Francorchamps, în limitele municipiului Stavelot, cu o parte în limitele Malmedy.

Circuitul original Spa-Francorchamps a fost în esență un curs de viteză, șoferii gestionând viteze medii mai mari decât pe alte piste de curse. 1939, fostul viraj lent în sus, în partea de jos a văii pârâului Eau Rouge, numit Ancienne Douane (până în 1920, aici a existat un birou vamal al Imperiului German [3]), a fost întrerupt cu o măturare mai rapidă, în sus, pe deal , numit Raidillon. La Eau Rouge, traficului spre sud i s-a permis să folosească faimosul colț de urcare, în timp ce traficul opus de coborâre a trebuit să folosească vechiul drum și întoarcerea în spatele tribunelor, reintregându-se în pista de curse din partea de jos a Eau Rouge.

Cursa va fi transmisă în direct pe postul Digi sportconform programului de mai jos.