Camera Samsung EYELIKE ™ Fundus reutilizează smartphone-urile Galaxy pentru a îmbunătăți accesul la îngrijirea ochilor

Programul Galaxy Upcycling transformă smartphone-urile mai vechi în camere de diagnostic medical, ajutând populațiile defavorizate din Vietnam, India, Maroc și Papua Noua Guinee.

Samsung Electronics reutilizează smartphone-urile mai vechi pentru a permite un acces mai mare la asistența medicală oftalmică în comunitățile slab deservite din întreaga lume. Samsung a colaborat cu Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii (IAPB) și cu Sistemul de Sănătate Universitar Yonsei (YUHS) din Coreea pentru a crea dispozitive medicale1 care ecranează bolile oculare prin reciclarea smartphone-urilor Galaxy care nu mai sunt de folos. Acest program Galaxy Upcycling ajută la abordarea a aproximativ 1 miliard de cazuri globale de tulburări de vedere care pot fi prevenite cu un diagnostic adecvat. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cel puțin 2,2 miliarde de persoane au o formă de deficiență a vederii și aproape jumătate din aceste cazuri au fost prevenibile sau încă nu au fost abordate. Există o mare diferență în prevalența tulburărilor de vedere, în funcție de accesibilitatea și disponibilitatea serviciilor de îngrijire a ochilor. Se estimează că acest lucru este de patru ori mai frecvent în regiunile cu venituri mici și medii în comparație cu regiunile cu venituri mari.2 „Oamenii din întreaga lume se confruntă cu bariere în calea accesului la asistența medicală fundamentală și am văzut o oportunitate de a concepe soluții inteligente și inovatoare. care reutilizează produsele pentru a conduce la practici mai durabile și a avea un impact pozitiv în comunitățile noastre ”, a declarat Sung-Koo Kim, vicepreședinte al biroului de gestionare a durabilității, afaceri de comunicații mobile la Samsung Electronics. „Acest program întruchipează convingerea Samsung că tehnologia poate îmbogăți viețile oamenilor și ne poate ajuta să construim un viitor mai echitabil și mai durabil pentru toți.”

În 2017, Samsung a creat programul Galaxy Upcycling pentru a introduce modalități inovatoare prin care dispozitivele Galaxy pot avea un impact pozitiv. Prin intermediul programului, un smartphone Galaxy mai vechi poate deveni creierul camerei de fundal handheld EYELIKE ™ 3, care se conectează la un atașament de obiectiv pentru diagnostic îmbunătățit de fundus, în timp ce smartphone-ul este utilizat pentru a captura imagini. Dispozitivul Galaxy utilizează apoi un algoritm de inteligență artificială pentru a analiza și diagnostica imaginile pentru boli oftalmice și se conectează la o aplicație care captează cu precizie datele pacienților și sugerează un regim de tratament la o fracțiune din costul instrumentelor comerciale. Camera de diagnostic unică și accesibilă poate examina pacienții pentru afecțiuni care pot duce la orbire, inclusiv retinopatie diabetică, glaucom și degenerescență maculară legată de vârstă. „Am căutat o soluție de diagnostic al sănătății ochilor care să fie eficientă din punct de vedere al costurilor pentru a ajunge la cât mai mulți oameni posibil și, când am văzut performanțele smartphone-urilor Samsung Galaxy, am dorit să le integrăm eforturile de upcycling în cercetarea noastră”, a spus dr. Sangchul Yoon of Yonsei University Health System. „Combinația dintre utilizarea mai multor tehnologii optice și inteligență artificială, împreună cu performanța camerei unui smartphone Galaxy, a creat un dispozitiv medical accesibil, care era la fel de capabil ca o cameră de fundus utilizată de profesioniștii din domeniul medical. Acest lucru nu numai că a rezolvat o problemă de sănătate, ci și o preocupare crescândă pentru mediu. ” Din 2018, Samsung a colaborat cu IAPB și sistemul de sănătate al Universității Yonsei pentru a beneficia de viața și viziunea a peste 19.000 de rezidenți în Vietnam cu camera sa retinală portabilă. Numai în 2019, a furnizat 90 de oftalmoscoape portabile profesioniștilor din domeniul sănătății care operează în regiuni îndepărtate ale țării fără acces la clinicile de acces. Acum, Samsung a extins programul în India, Maroc și Papua Noua Guinee. Samsung își extinde, de asemenea, capabilitățile către noi zone de screening, inclusiv utilizarea dispozitivelor Galaxy reciclate pentru a crea colposcoape portabile pe smartphone pentru a depista cancerul de col uterin și pentru a îmbunătăți accesibilitatea femeilor la îngrijiri medicale de calitate.