Farmacistul Merck a cerut luni autorităților de reglementare americane să își autorizeze pilula pentru tratarea Covid-19 în ceea ce ar adăuga o armă complet nouă și ușor de utilizat la arsenalul mondial împotriva pandemiei.

Dacă este aprobată de Food and Drug Administration – o decizie care ar putea veni în câteva săptămâni – ar fi prima pastilă arătată pentru tratarea bolii. Toate celelalte tratamente susținute de FDA împotriva Covid-19 necesită o injecție intravenoasă sau o injecție.

O pastilă antivirală pe care oamenii ar putea să o ia acasă pentru a-și reduce simptomele și a accelera recuperarea s-ar putea dovedi revoluționară, ușurând numărul de cazuri zdrobitor din SUA. spitalelor și contribuind la combaterea focarelor din țările mai sărace, cu sisteme slabe de îngrijire a sănătății. De asemenea, ar consolida abordarea în două direcții a pandemiei: tratamentul, prin intermediul medicamentelor și prevenirea, în principal prin vaccinări.

FDA va examina datele companiei privind siguranța și eficacitatea medicamentului, molnupiravir, înainte de a lua o decizie.

Merck și partenerul său Ridgeback Biotherapeutic au spus că au cerut în mod special agenției să acorde utilizarea de urgență pentru adulții cu Covid-19 ușoară până la moderată, care sunt expuși riscului de boli severe sau spitalizare. Acesta este aproximativ modul în care sunt utilizate medicamentele pentru perfuzie Covid-19.

Citește tot articolul