Colonelul (r) Douglas Macgregor, fost consilier al fostului Secretar al Apărării de la Washington, la FoxNews:

„Putin face ceea ce ne-a avertizat că va face, de cel puțin 15 ani, adică faptul că nu va tolera rachete și forțe militare americane la granițele sale.
Așa cum noi n-am tolera rachete rusești în Cuba. Și noi l-am ignorat și în final, a acționat.
Nu avea de gând să permită Ucrainei, sub nicio formă, să intre în NATO. Ceea ce se întâmplă acum e că bătălia din Estul Ucrainei este aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate.
E vorba despre 20-30.000 de soldați și dacă nu se predau în următoarele 24 de ore, suspectez că vor fi anihilați.
De-aceea Zelenski se întâlnește cu reprezentanții lui Putin. Partida e jucată și trebuie să negocieze cea mai bună înțelegere pe care o poate obține. Președintele SUA i-a spus că dacă optează pentru neutralitatea Ucrainei, noi îl vom sprijini”.
„Nu are niciun interes să treacă dincolo de Nipru. Va dori neutralitatea acelui stat pe model finlandez sau austriac. El deja atingele granițele NATO, în Estonia și Letonia. Nu are niciun interes să intre în război cu noi (NATO), pentru că are o armată prea mică pentru acest scop.
Și știe asta foarte bine.
Cred că trebuie să stăm deoparte (de conflict), poporul american crede că trebuie să nu ne băgăm, europenii cred că nu ar trebui să ne băgăm și ar trebui să ne oprim din a trimite arme, pentru a-i încuraja pe ucraineni să moară într-o acțiune fără speranțe.
Încurajăm ucrainenii să moară într-o bătălie în care nu au nicio șansă. O să creăm un dezastru umanitar de proporții dacă nu se opresc ostilitățile acolo”.

654.RO

De interes