Coreea de Sud, Seul, va elimina treptat apartamentele de la demisol.

După ce două femei și un adolescent au murit în timpul inundațiilor de la începutul acestei săptămâni , capitala Coreei de Sud, Seul, va elimina treptat apartamentele de la demisol.
Apartamentele minuscule, prezentate în filmul premiat cu Oscar Parasite, sunt de obicei închiriate persoanelor cu venituri mici care nu au o situație financiară foarte bună.

Seulul nu va mai acorda autorizații pentru a construi astfel de case începând cu această săptămână și va transforma treptat apartamentele existente, au spus oficialii. Acest lucru vine după ce orașul a fost lovit de cele mai abundente ploi din ultimii 80 de ani. Începând de miercuri, cel puțin 11 persoane au fost confirmate ca fiind decedate sau dispărute în urma inundațiilor, care au durat trei zile. Luni seara, două surori în vârstă de 40 de ani și o fată de 13 ani au fost găsite moarte în apartamentul lor de la demisol inundat. Se pare că au căutat ajutor în timp ce casa lor se umplea cu apă, dar salvatorii nu au putut să ajungă la ele.

 

Filmul lui Bong Joon-ho din 2019, Parasite, care a prezentat o familie cu venituri mici care trăiește într-un banjiha din Seul, a sensibilizat la nivel internațional cu privire la aceste apartamente. După succesul filmului câștigător de Oscar, guvernul orașului a declarat că va sprijini financiar 1.500 de gospodării care locuiesc în apartamente la demisol, astfel încât să își poată îmbunătăți condițiile de viață. Începând cu 2020, în Seoul existau aproximativ 200.000 de astfel de apartamente – reprezentând 5% din toate gospodăriile din capitală – arată datele oficiale.