Startup susținut de Xiaomi anunță mașină sport electrică

China Car Custom a anunțat că urmează să se alăture cursei de fabricare a mașinilor și să se îndepărteze de mașina în care sa specializat până acum. Compania este susținută de Xiaomi și Liu De, vicepreședinte senior, este unul dintre directorii CCC.

Another EV startup backed by Xiaomi unveils electric sports car

Mașina sport electrică SC01 este un cu două locuri și 2 uși, alimentat de două motoare electrice, cu o putere combinată de 320 kW (429 CP). Este suficient să catapultezi acest roadster cu aspect elegant, de la 0 la 100 km in doar 3.9 secunde.

Pe lângă aspectul său atractiv și puterea decentă, mașina vine cu un alt beneficiu – prețul său va începe de la doar 42.000 USD (300.000 RMB). Deși compania intenționează să înceapă producția anul viitor, livrările urmând să înceapă înainte de sfârșitul anului 2023, comenzile sunt deja preluate. Tot ce au nevoie clienții potențiali este un depozit de 199 RMB (mai puțin de 28 USD) pentru a-și asigura poziția în linie.

CCC a beneficiat de investiția Xiaomi în valoare de zeci de milioane de RMB, compania obișnuia să se specializeze în modificarea mașinilor existente și construirea de mașini de curse de competiție. Destul de interesant, CCC a fost responsabil pentru construirea trenului de rulare al WM Weltmaister despre care se spunea că poate sprinta de la 0 la 100 km.in doar 1.9 secunde

 Sursa