OBS Studio Software gratuit pentru inregistrare video

142 Views

Software-ul gratuit și open source pentru înregistrare video și streaming live oferă o soluție versatilă și accesibilă pentru creatorii de conținut de pe Windows, Mac sau Linux. Una dintre cele mai populare platforme în acest domeniu este OBS Studio (Open Broadcaster Software), care a atins recent versiunea 30.0.2 în data de 11 decembrie.

Proiectul OBS este susținut de contribuții generoase din partea sponsorilor și susținătorilor, ceea ce permite dezvoltarea continuă și îmbunătățirea constantă a funcționalităților. Printre caracteristicile și adițiile noi din ultima lansare se numără suportul pentru streaming AV1/HEVC prin RTMP îmbunătățit. Această îmbunătățire extinde protocolul RTMP pentru a accepta codecuri video mai noi și HDR, însă această funcționalitate este activată doar pentru YouTube în calitate de funcție beta, iar HDR încă nu este implementat complet.

O altă adiție importantă este suportul pentru mai multe piese audio în înregistrarea simplă de ieșire. Aceasta oferă creatorilor de conținut posibilitatea de a gestiona mai eficient diferitele surse audio, aducând o mai mare flexibilitate în procesul de producție.

De asemenea, s-a implementat o funcție de blocare a DLL pentru utilizatorii Windows. Această caracteristică permite OBS să prevină atașarea DLL-urilor problematice, care pot cauza înghețarea sau blocarea programului. Printre exemplele de astfel de DLL-uri se numără cârligele de suprapunere terță parte și dispozitivele de captură video învechite. Aceasta este o măsură proactivă pentru a gestiona problemele potențiale cu camerele virtuale populare utilizate în VTubing, care au fost cunoscute pentru a provoca înghețări atunci când accesează proprietățile dispozitivului de captură video.

Utilizatorii afectați sunt încurajați să actualizeze la cea mai recentă versiune a software-ului lor VTubing pentru a asigura compatibilitatea și funcționarea fără probleme cu OBS Studio. Cu aceste îmbunătățiri continue și suportul activ al comunității, OBS Studio rămâne o alegere populară pentru cei care doresc să creeze conținut video și să facă streaming live fără costuri semnificative.

error: Content is protected !!