Google consideră că ChromeOS Flex ar putea să devină o alternativă la Windows 10 sau Windows 11 pe PC-ul dvs. sau chiar la macOS pe Mac-ul dvs.

679 Views

Cu apropierea sfârșitului suportului pentru Windows 10 și lansarea Windows 11, care nu este o opțiune fezabilă pentru mulți din cauza modificărilor de compatibilitate hardware, Google vede o oportunitate în promovarea ChromeOS Flex.

ChromeOS Flex reprezintă varianta Google a sistemului de operare ChromeOS, care poate fi instalată pe hardware x86. Compania își prezintă software-ul către întreprinderi și organizații, subliniind că a fost construit având securitatea ca principiu fundamental, nu ca o completare ulterioară. Chiar dacă promovarea se concentrează pe blogul Chrome Enterprise, utilizatorii individuali nu sunt împiedicați să treacă de la Windows sau macOS la ChromeOS Flex. Google a publicat o serie de motive pentru a opta pentru ChromeOS Flex și atrage atenția asupra faptului că infracțiunile cibernetice sunt în creștere, cu estimări care arată că vor costa 10,5 trilioane de dolari anual până în 2025. Compania subliniază necesitatea de a proteja afacerile împotriva acestor amenințări și sugerează că actualizarea la cel mai recent sistem de operare disponibil a fost, tradițional, o metodă viabilă pentru a reduce riscul unui atac. Cu toate acestea, cu sute de milioane de dispozitive Windows 10 care își pierd suportul în curând și nu sunt eligibile pentru cea mai recentă versiune de Windows, găsirea unei modalități de a menține aceste PC-uri sigure și funcționale ar trebui să fie o prioritate majoră.

Prin ChromeOS Flex, companiile pot instala un nou sistem de operare cu actualizare automată pe flota lor existentă de dispozitive Windows, modernizându-le și prelungindu-le durata de viață, evitând astfel să fie aruncate și reducând expunerea la riscuri de securitate, economisind în același timp costurile de reîmprospătare hardware.

Pe lângă aspectul securității sistemului său de operare, Google accentuează familiaritatea cu experiența Chrome sau Google Workspace, sugerând că utilizatorii se vor simți confortabil cu ChromeOS Flex. Compania evidențiază, de asemenea, capacitățile de gestionare, flexibilitatea și fiabilitatea sistemului de operare, menționând că acesta necesită întreținere redusă.

Costurile reduse ale hardware-ului și potențialul de a reutiliza echipamentele mai vechi sunt, de asemenea, aspecte relevante ale ChromeOS Flex, care contribuie la reducerea deșeurilor electronice.

error: Content is protected !!