Lewis Hamilton va părăsi Mercedes și se va alătura Ferrari pentru sezonul 2025 de Formula 1

256 Views

Lewis Hamilton, în vârstă de 40 de ani, a luat decizia seismică de a părăsi Mercedes la sfârșitul anului în curs. Anterior, Hamilton și-a exprimat rezerve cu privire la cursele în Formula 1 dincolo de această vârstă, afirmându-și adesea angajamentul față de Mercedes pentru întreaga sa carieră de curse. Într-un interviu recent acordat BBC Sport, el a subliniat imprevizibilitatea viitorului, declarând: „Cred că ceea ce trebuie să înveți este că nu ar trebui să spui niciodată niciodată”.

Tranziția rapidă la Ferrari a avut loc în urmă cu doar trei săptămâni, în timp ce echipa era în discuții cu Carlos Sainz pentru o prelungire a contractului alături de Charles Leclerc. Președintele Ferrari, John Elkann, a aflat despre disponibilitatea potențială a lui Hamilton, în ciuda faptului că de șapte ori campion a semnat recent un contract pe doi ani cu Mercedes. Discuțiile au urmat rapid, plasându-l pe Hamilton într-o poziție provocatoare, pe măsură ce intră în sezonul viitor cu lumea, și echipa sa actuală, conștientă de schimbarea inimii sale.

Mercedes, informată despre situație doar în ultimele 36 de ore, a ținut o întâlnire cu personalul cu puțin timp înainte de anunțul oficial. Decizia lui Hamilton face paralele cu mutarea lui Fernando Alonso la McLaren în 2007, semnând contractul în 2005, în timp ce mai avea un an de contract cu Renault. Alonso și-a asigurat al doilea titlu consecutiv pentru Renault în 2006, înainte de a pleca[1][3].

error: Content is protected !!